Yleinen

Jumppasalia, ponipulmia ja rauhanturvaajia

17.08.2016, Heidi

Tänään me otimme haltuun eskarin kolme ohjetta: 1) Otan kaikki mukaan leikkiin 2) Toimin hyvien käytöstapojen mukaan 3) Pidän huolta tavaroista. Erityisen mielenkiintoinen oli aihetta alustava keskustelu, jossa suhdeluvuksi muodostui 16:3. Lapset osasivat luetella suoriltaan 16 asiaa, mitä ei saa tehdä, mutta luvallisten asioiden keksiminen olikin sitten jo vaikeampaa…

-Voi pyytää toista leikkiin

-Sanoo anteeksi, jos sattuu

-Voi leikkiä toisen kanssa

Hienoja oivalluksia kaikki kolme ja mikä tärkeintä, kaikki eskarit uskoivat selviytyvänsä jatkossa eskarin kolmesta ohjeesta.

 

Otimme ensituntumaa myös koulun jumppasaliin. Ensin jonossa hiljaa koulunkäytävää pitkin jumppasaliin. Villipillinvihellys. Kaikki parkkeeraavat pyllyt sovitusti siniselle patjalle.

-Otetaanpas alkulämmittelyhippa. Mitä ehdotatte?

Jokainen saa esittää oman toiveensa vuorollaan ja tänään enemmistön päätöksellä päädytään tavalliseen hippaan. Siitä sitten jatketaan Pertti pöllön opettaja-leikkiin, jossa jokainen vuorollaan saa tulla ryhmän eteen, kertoa nimensä ja keksiä liikkeen, jonka muut toistavat. Ja vielä lopuksi ehditään hypätä kaksi kierrosta alas puolapuilta. Tunti kuluu hurahtamalla ja on aika lähteä syömään.

-Miksi sinulla oli mankka mukana?

-Siinä oli yksi leikki, otetaan se sitten ensi kerralla.

-Aika mikä sen siellä on?

-Norsuuuuuuuuu

-Höh, norsu muka.

Ja arvatkaapa mitä 1.-2.lkan entiset eskarit ihmettelivät ruokalaan tullessaan??? “Miten teillä oli niin kova töminä???”

 

Iltapäivällä sitten olimmekin tilanteessa. Omissa hommissa haastetta aiheutuu ensin ponit ja barbit rintamalla, mutta siitä tilanteesta selvitään tyylikkäästi neuvotellen ja pienillä omaisuudenositusjärjestelyillä. Seuraava haaste ei sitten olekaan ihan niin helppo, sillä leikkihuoneessa puhkea sota. Nimittäin muovisten sotaukkojen taistelu, josta ei verta, eikä suolenpätkiä puutu. Tarvitaan siis hiukan juonellista tukitoimintaa…

-Nyt tulee ehdotus. Te voisitte olla rauhanturvaajia.

-Mikä se on se minkä sanoit?

-Rauhanturvaaja on sellainen sotilas, joka turvaa vaarallisella alueella asuvia ihmisiä.

-Mutta me halutaan ampua pahiksia

-Niinpä. Miettikääpä porukalla ensin tästä huoneesta itsellenne alue, jota turvaatte  ja minä tulen kohta katsomaan

Pian poikaporukka makaa huoneen lattialla ja linnoittaa tukevasti automattoa. On merta ja lentokenttä ja puhelinliikennettä…pikkuautot ovat muuttuneet mikä miksikin kulkupeliksi.

-Joko teillä on alue?

-Tämä saari

-Ok. Ja mitenkäs tätä turvataan?

Seuraa selostusta ja nerokkaita juonenkäänteitä, eikä verikään enää lennä. Tai no, yhdeltä sotilaalta katkeaa kyllä kaula, mutta se on pelkkä harmillinen tapaturma. Leikki kestää kauan ja  kotiin lähtiessä sovitaan, että laitetaan “Saaren”-tavarat omaan koriinsa huomista odottamaan. Sillä niinhän se on, että hyvälle leikille annettakoon aikansa ja tilansa.

 

V&I  Heidi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *