Yleinen

Jumppaa ja videointia

30.08.2017, Heidi

Hoh hoijaa, puoli yhdeksn aamu on selvästi monelle eskarille aikainen, mutta kyllä se aamu siitä käynnistyy, kun otetaan hitaalla tempolla aamutuokio ja omia hommia. Tekemiset ovatkin moninaisia; jotkut leikkivät, yksi porukka pelaa lautapeliä, osa värittelee, joillakin on meneillään hamahelmityö.

 

Jumpassa sitten menoa piisaa aamulepoilun edestäkin, kun välineinä ovat hernepussit ja pyykkipojat, joilla tehtiin niin taitotehtäviä kuin pelattiin hippaleikkejäkin. Ja tietysti otettiin myös kolme kierrosta patjalle hyppyä puolapuilta, niinkuin viimeksi sovittiin.

 

Iltapäivän viimeinen juttu olikin sitten kaikille ihan uutta, kun aloitimme videointiharjoituket tabletilla. Juuri samasta syystä tänään oli myös ylimääräinen lelupäivä, sillä leluja tarvittiin ehdottomasti vidoille. Itse kuvattava juttu “Sirkusnalle Bobo ja taikurinhattu” ei koostunut monestakaan repliikistä, mutta onnistuneeseen toteutukseen tarvittiin silti ihan jokaista. Yksi kuvaa, yksi antaa alkusoiton, yksi toimii äänimiehenä, esiintyjät esiintyvät ja yleisö taputtaa. Ja tietysti taltiointi pitää myös heti katsoa porukalla ja arvioida mahdollliset korjaustarpeet…Otos kuvataan kolmesti peräkkäin ja lopuksi tehdään vielä hassutteluversio, jossa taikurunhatusta nouseekin lelujen sijaan …sakset…haarukka….vispilä….ja tiskiharja.

-Nämä esitykset me sitten laitetaan teidän muistitikulle. Olikos tämä nyt eka video…

Niin, aivan tunnin aluksi tosiaan tutkimme muistitikkua, jollaisen jokainen eskari saa, sillä kyllähän omat kuvatut tuotokset on saatava talteen.

-Ei, kun se retki

-Se luontoikkuna

-Niin, sielläkinhän me kuvattiin. Ja sekinhän meni tosi hyvin. Te kyllä puhutte tosi kuuluvalla äänellä, se kuuluu videoilla hyvin. Hieno homma, eskarit.

 

Päivä on taas täysi ja aika lähteä kotiin.

-Mitä meillä on huomenna?

-Oota..(kaveri kipaisee viikkotaululle)..kirjastoauto, numeroita ja puukäsityö

-Jes! Puukässää

Voi nenä, kyllä meidän aikuisten sietäisi oppia, kuinka pienistä asista iloitaan ISOSTI…

 

V&I kirjoittelee Heidi

-ruokana jauhelihakeitto, ruisleipä ja siivumakkara&kurkku, vesimelooni-

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *