Yleinen

Jouluruokaa

19.12.2017, Heidi

Joskus unohdus voikin olla onni. Kuten tänään, kun osa eskareista oli unohtanut eilisen metsäretken jäljiltä taskulampun reppuun. Lamput olivat nimittäin tarpeen, sillä aloitimme päivän lainaamalla eskaria 4.lkan enkunkokeentekijäille ja kirmasimme itse piiiiiitkän ulkoilulle aamuhämärään. Kuinka erilainen koulunpiha silloin onkaan! Ja ulkoilu oli myös hyvä henkäisy ennen malttia ja jaksamista vaativaa juhlaharjoitusta & jouluruokailua.

 

-Täällä on jotain!

Pertti on yhä kateissa, mutta matkamuistopakettiautomaatiin on ilmestynyt jotain. Ja paljon!

-Tuossa lukee sun nimi!

-Mitäs tässä sitten…Saa avasta vasta 21.12 (sisältää paljon kiepsahtaneista kirjaimia ja numeroista, mutta onneksi eskarit tulkkaavat)

-Ne on ehkä paketteja meille

-Tai posteja

-Pitää etsiä vihjeitä, että miten saadaan lukko auki

Niinpä. Varsinkin, kun päivämäärä paljastuu ilmiselvästi lomapäiväksi.

-Huomenna tulee postia. Varmasti. Sitten jutut selviää.

Toivotaan siis niin. Ja ainakin Pertti löytyy, pöllö mokoma on istua käköttänyt koko ajan keittiön nurkassa piirustuspaperirullan päällä.

 

Jouluruokailu on monelle eskarille ensimmäinen, vaikka ruokalajit ovat ainakin niminä tuttuja. Naamat eivät näytä kovinkaan ilahtuneilta sellaisista maininnoista kuin porkkanalaatikko, lanttulaatikko, rosolli ja luumurahka, mutta kinkulle sentään löytyy vähäsen kannatusta. Myös ruisleipä oikealla voilla on suosikkien kärjessä. Urheasti eskarit kuitenkin suuntaavat kummien kanssa noutopöytään ja kynsipalallisia maistellaan. Pystyyhän sitä, kun kummi vieressä tsemppaa.

 

Päivän lopuksi on omia hommia, jotka tänään ovatkin kovasti värityspainotteisia.

-Huomenna saa nukkua pitkään

-Jos joku saa mantelin puurosta, se saa jonkun yllätyksen

-Millä me mennään kotiin huomenna?

Jutellaan siis vielä läpi huomisen juhlakuviot ja muistutellaan mieliin suunnitelma juhlan jälkeen mukaan otettavista askarteluista: tontut, kuusi ja siilinkoti koulunpuolelta, loput työt eskarilta. Huomenna kuulkaan ihan sataa taidetta koteihin!

 

V& I kirjoittelee  Heidi

Ruokana kinkku, kylmäsavustettulohi, porkkanalaatikko, lanttulaatikko, perunat, ruskeakastike, rosolli, vihersalaatti, ruisleipä ja luumurahka.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *