Yleinen

Jännittävä tyhjä

24.11.2016, Heidi

-Mitä tuo tyhjä tarkoittaa?

Aamutuokiotaulun mystinen valkea merkki saa eskareiden mielikuvituksen liikkeelle. Arvellaan mukavuustuntia, yllätystä, ettei tehdä mitään…Sovitaan, että asia selviää heti, kunhan kirjastoauto on hoideltu. Kirjastoauton Pekalta pitää nimittäin ehdottomasti yrittää neuvotella lisää laina-aikaa Kehotutkimusrompulle, se kun on niiiiiin mielenkiintoinen. Siis kirjastoautoon, go go.

 

“Hei. Katsokaapas tarkasti sitä palautuskuittianne”, Pekka kehottaa lainausten päätteeksi. Voi nenä. Kirjat pitää palauttaa vasta ensi vuonna!

-2017

Aika moni eskari maistelee lukua ihan ääneen.

 

Palataan siis eskarille ja hetihän se on mielessä, tyhjä merkki. Joka ei sitten lopulta ole ollenkaan tyhjä, vaan oikeastaan ihan täynnä. Se on nimittäin tyhjälautanen-projektin aloitusmerkki.

-Tämä on ruokaraketti, johon kerätään nappuloita seuraavat kuusi päivää. Jokainen omaansa.

-Vau.Tää lähtee lentoon heti, kun saan leikatuksi.

 

Ja hurraa, lentoon lähtee myös ruokainnostus, sillä ruokalassa tuumaillaan jo linjastossa tarjottimen antimia. Eskarit haluavat heti tietää, että minkä värisen nappulan rakettiin saa värittää maidosta, tomaatista, makkarasta jne.

-Mihin väriin kasvissosekeitto kuuluu?

-Hyvä kysymys. Se taitaa sijoittua sekä perunaan ja kasviksiin.

Ruoka saadaan syödyksi ja eskarilla päästään merkitsemään tulosta.

-Minulla on kaikki merkit!

-Minä en tykännyt siitä keitosta.

-Enkä minä makkarasta.

Tästä se lähtee, ruoka-asian tutkiminen, marraskuun aiheen mukaisesti.

 

Uloslähtö on sitten villiä ja hikistä kurahoususirkusta, mutta maltillisesti eskarit suoriutuvat siitä. Vaikka täti jo välillä ehdottaa, että josko pantaisiin vaan koko porukalle pelkät uimahousut. Sisään tullessa tehdään havainto, että oli MELKOISEN tarpeellista olla kuravaatteet.

 

Iltapäivällä juhlitaan synttäreitä ja luetaan Piilomaan Pikkuaasia, minkä lisäksi puuhaillaan omia hommia. Ja ennen taksiin lähtöä tavarat laitetaan erityishuolella paikoilleen, sillä iltapäiväksi eskarille saapuvat omiin puuhiinsa  1.-2.lkan oppilaat. Ihanaa, että koulussakin voi välillä olla leikkitunti!

 

V& I  kirjoittelee  Heidi

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *