Yleinen

Jäähyväiset luistelulle

14.02.2017, Heidi

Täti kävi eilen hakemassa oppia lasten tunneilmaisun draamamenetelmään nimeltä “Tunteiden tuulet”, jonka tavoitteena on antaa aikuiselle välineet tukea eskari-ikäisen taitoa tunnistaa ja sanoittaa omaa olotilaansa. Tärkeä aihe ja sadutuksenomainen toteutustapa, tähän me käydään käsiksi heti hiihtoloman jälkeen.

 

Tänään me sitten puuhailimme ystävyyden merkeissä, kun koko koulu kokoontui jumppasaliin yhteiseen aamunPamaukseen. Tai me itse asiassa käväisimme siellä  jo hiukan etuotissa laittamassa omat arvioimme “ystävyyssydämiin”; jokaiselle oppilaalle ja eskarille oli laitettu oma pahvisydän seinälle. Ja koska kirjoittaminen ei meiltä ihan vielä luonnu, käytimme kolmea merkkiä, kukka= kiitos, kun olet auttanut minua, hymynaama= olet kiva ja HT= huipputyyppi.

-Minä panen koulukummille HT:n

-Ja minä. Mikä se oli näisät…

-Saako itselle laittaa?

-Ei itselle voi olla ystävä

-No, minä laitan sitten sinulle

-Ja minä sinulle

Tätiä hymyilyttää, siinäpä ystävyyttä parhaillaan… Ja kivaa on sekin, että koululaiset vaikuttivat pamauksessa oikeasti ilahtuneilta eskareilta saamistaan merkeistä, erityisesti HT:stä. Huippua. Onpa mukavan jänskää siis lukea huomenna, että mitä koululaiset ovat eskareille kirjoittaneet…. Ja vielä pamaukseen palatakseni, kun juhlatunnelmaan oli kerran päästy, annettiin sen jatkua ruokailuun asti, jossa jälkkäriksi herkuteltiin peräti kolmea herkkua: jäätelöä, sydänpipari ja 2 vaahtokarkkia itseltään KurjalanKarhulta. Namskis.

 

Iltapäivän puuhana heitettiin sitten jäähyväiset luistelulle. Ensin katsasteltiin kuinka sujuvat potku, liuku, jarrutus ja käännös. Hyvinhän ne. Varsinkin, kun muistetaan, että marraskuussa oli useampikin luistimilla vasta ensikertoja. Sitten luisteltiin vapaata ja pelattiin ringeteä ja ihan lopuksi otettiin tietysti vielä Pom pom pulla.

-Mitäs me huudettaisiin loppupompussa?

-Luistelu on kivaa

-Nyt loppuu luistelu

-Luistelu on parasta

-Luistelu on tylsää

-Ei ole. Se on kivaa.

Ehdotuksia on monia, joten päädymme jo ensi talveen tähyävään kompromissiin.

-Ensi talvena luistellaan!!!!!(*kaikki)

 

Sitten vielä pienet omat hommat ulkona & sisällä ja hommahan on kasassa.

-Hei. Muistakaahan jo vähän miettiä huomiselle sitä omaa puutyöprojektia. Että osaat tehdä suunnitelman.

-Minä teen lentokoneen. Minä osaan piirtää sen tosi hyvin. Sitten näätte.

-Minä teen koiran.

-Voiko tehdä sellaisen kuin koulukummit?

(Heikki-ope näytti meille luistimienriisunnanyhteydessä hauskaa ötökkää, joka pomppi pitkin lattiaa.)

-Sähköhommat meidän pitää kyllä jättää ylemmille luokille. Jookosta kookosta??

-Okei (huokaus)

Jaa,a. Olikos täti nyt liian näköalaton. Pitäisikö sitä sittenkin…vaikka joku pienimuotoinen…voisiko sen yhdistää johonkin juttuun…ehkä aamu on asiassa iltaa viisaampi.

 

Valolla ja Ilolla Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *