Yleinen

Iloa, ihmetystä ja jännitystäkin

23.05.2018, Heidi

Joka vuosi eskari tuntuu päättyvät täysin varoituksetta ja liian äkkiä. Tänäänkin päivän päätteeksi pidetyllä viimeisellä jumppatunnilla salissa epäusko oli aivan ilmeinen. Eikö ehditä enää tulla jumppaan eskariporukalla. Ei. Eli paras viipottaa siis senkin edestä. Otetaan siis niin montaa toivehippaa, kuin ikinä ehditään ja lopuksi vielä pallorentoutus…Mutta vääjäämättä lopulta on aika ottaa jumppasalille  vihon viimeinen loppuhyppy.

-Hyvä jumppasali!

Onneksi lievää melankoliaa helpottaa siirtyminen auringonpaisteeseen herkuttelemaan. Koko Kurjalan koulu näet siivosi aamupäivän koulun ympäristöä ja ahkerasta työskentelystä oli luvattu jätskit päivän päätteeksi. Ja arvatkaapa mitä, eskareilta talkootyö sujui niin mallikkaasti, että Anu päätti palkita heidät vielä kk-merkillä.

-Nyt saadaan mukavuustunti!

Voi ilo ja riemu. Postiivinenpalaute niin rules! Mutta se eskareita kummastuttaa kovin, että misät kaikki roskat oikein ovat koulupihaan päätyneet: karkkipaperit, tupakka-askit, paperisilput, muovinpalasen…

-Typerää tämmöinen sotkeminen

-He, täällä on pullo! Ihan panttipullo.

Löytäjä saa pitää ja 0,20e on hieno raha.

 

Ai niin, tänään saatiin valmiiksi myös lähes kaikki puukäsityöprojektit, jotka päätyivät koulun ikkunalle ihailtaviksi. Ja paino on nyt oikeasti sanalla ihailla, sillä useampikin koululainen kävi niitä ilmettelemässä ja kysymässä, että kuka minkäkin on tehnyt.

-Milloin ne saa kotiin?

Sovitaan, että ensiviikolla keväthuudon jälkeen, että Konnuslahdenkin koululaiset ehtivät taideteokset nähdä.

 

Ja vielä se yökyläasia. Eilenhän Pertti, Doraemon, Kaveri, Pippuri ja Pikkkuinen lähtivät tädin luo yökylään ja voi hyvänen aika millaista menoa se oli. Doraemon laittoi kotimatkalla kaikki peltipoliisit välkkymään, Pertti söi salaa banaanit, Kaveri jumiutui nukkekotiin ja Pikkuinen ja Pippuri piiloutuivat niin moneen paikkaan, että EnskaPenska oli nääntyä niiden etsintään. Mutta huolestuttiko moinen eskareita? Ei todellakaan. Päin vastoin, iloa on kuin ilmapalloissa, katsoessamme kuka minkäkin laisen varusteuksen kanssa yökortteeriin on lähdössä

*Pertti nahkaisessa käsilaukussa, mukanaan perhoshaavi ja pellennenä

*Doraemon punaisessa jumppakassissa, pullakori sänkynä ja pussillinen tilpehööriä sähköjohdoista housunnappeihin

*Kaveri peltisalkussa, merirosvohatun ja jäätelökauhan kera

*Pippuri ja Pikkuinen hopeisesssa paljettipussissa, villamyssy makuupussina ja taskulamppu sekä aarrepussukka matkassa

 

Huh hei, tätiä ihan jännittää, että mitähän yökyläpäiväkirjoissa huomenna lukeekaan…

-Arvaa, jos teidän äidin tiskikone alkaa jyskyttää.

-Tai traktori ei lähde käyntiin, kun öljyt on pihalla

Niinpä. Sellaiset riskit on olemassa silloin, kun Doraemonin kylään haluaa…

 

V&I kirjoittelee Heidi

Ruokana jauhelihakeitto, ruisleipä ja juusto, mandariini

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *