Yleinen

Iholla

15.04.2016, Heidi

Ihmispatsaamme eteni tänään ihon maalaamiseen. Sitä ennen kuitenkin pohdiskelimme, että mihin me ihmiset oikein tarvitsemme ihoa ja kuinka se “toimii”.

-Ilman ihoa lihakset olisi koko ajan ulkona

-Ihminen olisi ihan punainen, niin kuin lihakset

-Ja veret valusi ulos, pläts

Kokeilimme myös tuntoaistin kaikkia neljää aluetta pienillä sormitesteillä: kosketusta sivelemällä, paineentuntoa sormi pakettiin teippaamalla, “kipua” kuminauha rämpsäytyksellä ja lämmönsäätelyä kylmä/lämminvesi arvuutuksella.

 

Sitten sekoittelimme vielä ihon väriä ihmispatsaita varten, mikä ei ollutkaan ihan helppojuttu, sillä eihän ihminen toki ole possunpunainen, heh heh.

-On, jos sillä ei ole ihoa ja lihakset näkyvät

Niinpä, heh heh.

 

Koko koulun aamunpamauksessa tarkastelussa olivat sitten hyvänkäytöksen hymynaamarastit ja ehto palkinnon saamiselle olikin aika tiukka: Hymyjä piti olla palauttajan lapussa vähintään puolet eli viideltä päivältä, jotta voisi arpaonnen kohdatessa palkinnon saada. Vähän kuuluu nurinaa eskaririvissä, mutta sellaista on elämä. Arvonta suoritetaan ja kaikki kolme onnekasta ovat kerännet riittävän määrän hymyjä, yksi heistä kaiken lisäksi vielä meidän eskari. Jeeeee!!!!!

 

Iltapäivä puuhataan perjantain tapaan omia hommia. Kovasti ovat mielenpäällä myös ensiviikolla meille saapuvat tabletit sekä tulevan viikon päiväntähdet. Myös kalenterin nopeaa kulumista kohti kesää ihmetellään….Leppoisalla mielellä siis, mikäpä sen parempi tapa laskeutua viikonloppuun!

Valolla ja Ilolla Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *