Yleinen

Ihan käpynä

07.11.2016, Heidi

Olemme työstäneet eskareiden ja koulukummin kanssa Orinoron luontomaisemaa koko syksyn monin tavoin, taidenäyttelystä koko koulun aamunavaukseen ja voi nenä ja neljäsataa hammasta, kuinka satasella niin isot kuin pienetkin ovat olleet hommissa mukana! Siksipä me päätimme Marja-open kanssa, että nyt on meidän vuoromme järjestää ahkerille puurtajille jotakin hauskaa…

-Minä ottaisin ensin kaikki pojat mukaani, siis eskareista ja kummeista. Ja puolentunnin päästä on vaihto ja tytöt pääsevät salaisiin hommiin.

Tytöt siis jäävät eskarille muovailemaan ja pelailemaan, kun poikalauma viipottaa yli lumituiskuisen pihan kohti jumppasalia.

-Tästä se alkaa: käpytaistoooooooooooo

Voi ihme ja ällistys. Jumppasaliin ne siis katosivat perjantaina eskarilta kaikki pöydät, patjat, putket ja penkit. Sali on muuttunut kirjavaksi “taistelutantereeksi”, jossa kärpät ja oravat käyvät hernepussein ottamaan toisistaan mittaa. Ja se onkin sitten sellaista menoa, ettei edes täti säästy muutamalta osumalta.

-Tämä oli kivaa!!

-Ollaanko tätä seuraavallakin kummitunnilla?

No, päästetäänhän nyt ensin tytöt saliin. Ja jos joku kuvitteli, etteivät tytöt innostuisi moisesta “taistelusta”, niin arvaus meni kyllä sysisyvälle Orinoron metsään. Hilpeästi lentelevät pussit pitkin salia ja naamat punaisena kisaajat syöksytän turvaan barrikadien taa, niin eskarit uin kummitkin.”Tällaisia kummitunteja pitäisi olla enemmän”,yksi isoista tytöistä toteaakin sukkia jalkaan kiskoessaan.

Päivänlopuksi herkutellaan vielä eskarilla mustikkapiirakalla ja sitten tuplakummitunti alkaa ollakin käsitelty.

-Milloin on seuraava kummitunti?

-Marraskuun viimeinen maanantai, jos ei tule mitään erikoista siihen. Mitäs te haluaisitte silloin tehdä?

-Voitaisiin luistella, jos on jäätä

-Pelataan sählyä

-Tai jotain tällaista jumppaa

Ihan varteenotettavia esityksiä, pannanpa korvan taa…

 

V&I  Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *