Yleinen

Hola

10.02.2017, Heidi

Leikkiminen on niin parasta. Aamulla eskarille saapuu jännittyneenoloisia ipanoita lomalaukkuineen.

-Täällä on oikeaa hiekkaa!

Hih, mikä lomakohde se sellainen muka on, jossa ei hiekkarantaa lapioineen olisi. Tai aurinkotuoleja. Eläintarhaa. Merta. Lämpöä loistavaa aurinkoa. Leikkimökkiä… Kiireesti siis ryhmä tullitarkastukseen, jossa leimataan passit ja sitten lentokoneeseen. Lastiruuma ihan notkuu matkatavaroista. Lentäjä säätää mittarit, käynnistää koneet ja huumaava nousuääni purkautuu ilmoille, näin sitä mennään…

Etelässä sitten annetaan lämmön helliä ja sonnustaudutaan hellehepeniin: Matkatavaroista löytyy leninkiä, mekkoa, sortseja, lippiksiä, aurinkolaseja, sandaaleita, viuhkoja.. ja rantapyyhkeitä auringonottoa varten. Leikki saa alkaa. Välissä käydään syömässä ruokalassa, missä koululaiset hymyssä suin hämmästelevät iloisenkirjavaa joukkoamme.  Ja eskarille palatessa syödään jälkkärijätskit, kun on niin kamalan kuuma…. Tässä välissä ovella kopisee ja kapteenimme saavat lennättää Espanjaan vuorotellen kaksi ryhmää 1.-2.lkan oppilaita, jotka tulivat 20 minuutin pikalomalle nauttimaan rantalomailusta sekä mm. ottamaan kauneushoitoja ja hierontaa. Myös räyhäävää rantarapua etsitään yhdessä innolla. Hilpeää kivaa on hauska jakaa!

 

Mutta tietysti lomalla pitää kokeilla myös uusia asioita, kuten makuja, joten päivän päätteeksi lomalaiset maistelivat vielä sellaisia eksoottisia hedelmiä kuin granaattiomena, verigreippi, ananaskirsikka ja passion. Granaattiomena valikoituu maisteluun ensimmäiseksi, mutta kun punainen mehu herahtaa halkaistusta hedelmästä lautaselle, ilmeet vakavoituvat.

-Ihan kranaatin näköinen.

-Minä uskallan maistaa.

-Ja minäkin!

Ja lopulta ihan kaikki uskaltavat. Hienoa!

-En tykkää

-Huomasithan, että siitä pitää syödä vain nämä helmet

-Minä tykkään, saanko lisää

Yksi granaattiomena on nopeasti hoideltu ja voidaan jatkaa maistelua.

-Minä tykkään vain näistä (ananaskirsikka)

-Tätä passionia olet saattanut maistaa vaikka jäätelössä

-Näyttää kiveltä

-Joo. Tämä on tuttu, mutta en muista mistä

-Kamalan väkevää (verigreippi)

-Entäs jos meidän äiti ostaisikin näitä vahingossa appelsiineina

Ihmetellään ensin “outoudet” ja päälle popsitaan viinirypäleitä, joista kaikki tykkäävät. Etelässä hedelmätkin ovat niin paljon parempia.

 

-No niin. Lomaviikko on lopuillaan. Nyt pitäisi valita vielä matkamuistot myymälästä ja pakata tavarat.

Passit alkavat olla täynnä leimoja, sillä välilaskuja on tehty paljon, jotta kaikki halukkaat ovat päässeet kapteeneiksi, mutta kyllä sinne vielä paluulennonmerkki saadaan mahtumaan. Ja se lento onkin sitten varsin ilmakuoppainen ja kallistelu epätasapainoista, yhteiseen naurunkutkatukseen asti.

-Tervetuloa Suomeen. Oliko hyvä loma?

-Oli se

-Mitäs te teille siellä Espanjassa?

-Kaikkea. Uitiin. Ja surffattiin.

-Hoitoja. Kato, mulla on koko kädet täynnä leimoja.

-Syötiin jäätelöä.

-Minä en tykkää, kun loma loppuu.

Sepä se. Kuka siitä nyt tykkäisi.

 

Valohoidosta hyvässä seurassa suuren suuresti nauttinut   Heidi

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *