Yleinen

Harjoituksia

07.12.2016, Heidi

Lomalta palaa iloista joukkoa. Moni kertoo lomapäivinä nukkuneensa pitkään ja eilisiä linnanjuhliakin on katsottu. Myös yhtenä päivänä ollut kireä pakkanen on pantu merkille. Avataan siis aamu ja erityisesti tietysti jännittää Pertin viirikalenteri…

-Onko siinä vitsi?

-Onhan tässä. Kuunnelkaahan tarkkaan:”Mitä eroa on mustilla ja kirjavilla paketeilla?”

-En mitään eroa.

-Mustat voi olla rikki

-Ei. Tämä on kuulkaa taas sellainen kompakysymys, se sellainen väännelty ajatus, muistatteko? Vastaus nimitäin kuuluu: Musti on koira.

Juttu ei aukea heti, mutta pienellä työstöllä sanaleikki oivalletaan. Samoin kuin saadaan ratkaistuksi päivän kätköpaikka, joka on kyökki. Kukaan eskareista ei ole moista sanaa koskaan kuullutkaan…

 

Sitten kimpoillaan kiireesti jumppasaliin juhlaharjoituksiin, jotka sujuvatkin jo aika mukavasti. Eskareiden itsensäkin mielestä. Ja ehditäänpä vielä olla muutamaa hippaakin, ennen ruokalaan suuntailua.

 

Iltapäivällä seurakunnan Sari tuli pitämään pyhäkoulun joulunajan tapahtumista. Jouluevankeljumi  on selvästi eskareille tuttu, mutta jaksaa silti kiehtoa ja kiinnostaa. Erityisen jännittävä tänään on kuitenkin Sarin adventtikalenteri, johon syttyy jo kolmas kynttilä. Yksi elävä liekki vielä ja sitten ollaan jo tosi lähellä suurta juhlaa. Sarilla on varattuna eskareille myös kynätehtävä, mutta omille hommille on jäänyt tänään niiiiiiiiin vähän aikaa, että täti ehdottaa sokkelon ottamista läksyksi kotiin.

-Jee!!!!(*monta)

Sari ei osaa kuin ihmetellä eskareiden hirmuista läksyintoa ja sovitaan, että näytetään tehdyt läksyt hänelle sitten, kun seuraavan kerran tavataan.

-Sitten 2017

Se kuulostaa aina niin juhlalliselta ja hienolta, tuo uusi vuosiluku.

 

Valolla ja Ilolla Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *