Yleinen

HämäränHyssy

27.11.2015, Heidi

Eskarivuodessa on syytä olla ainakin yksi virallinen laiskottelupäivä. Meillä se on nimeltään HämäränHyssy. Silloin mennään niiiiiin rennolla otteella aamusta alkaen, että eskariin saa tulla ihan yöpaidassa ja tyyny & unikaveri kainalossa. Ja itse eskarilla ei viitsitä sytytellä valojakaan, vaan repuista kaivetaan otsa- ja taskulamput mytyisiin majaleikkeihin. Sillä majojahan pitää olla, että voi kaverin kanssa vaikka pötkähtää pitkäkseen ja lueskella yhdessä joululelulehtistä…

 

– Pertti. Sillä on otsalamppu!

 

Toden totta. Eskaripöllö käköttää häkissään lamppu otsalla.

– Saako Pertin ottaa kanssa majaan?

 

Saahan toki ja kaikkiin muihinkin hämärässä syntyviin leikkeihin. On yötyömaa, jossa kaivinkoneet mylläävät ja lastaavat valonheittäjien valossa. Satama, jossa valaistu laiva kuljettaa tavaraa yli merien. Angrybirds, joka lentää heijastinpanta kaulassaan rakettina ympäriinsä. Yökahvila, josta voi tilata pientä purtavaa. Läpi yön hommia paiskiva putkimies, joka osaa korjata myös pätkivät nettiyhteydet….

Aamupäivä kuluu nopeasti ja on aika lähteä syömään. Yli pihan viuhdotaan yöpaidoissa ja jo kynnykseltä eskarit toivottavat reippaalla äänellä: “Hyvää yötä”. Keittolan Leenapa on tainnut kuulla huhuja erityispäivästä, sillä ruokalassakin vallitsee tunnelmallisen hämyisä valaistus. Ja koululaisiakin muistutetaan, ei valoja tänään, kiitos. Ruokailun aikana herääkin sitten keskustelu siitä, että mahtaako koulun kioski palvella näin “yöaikaan”. Eskarit tietävät heti, että ainakin Mäkkäri ja ABC palvelevat. Lisäksi aika moni tuntee jonkun, joka tekee yötyötä.

 

Lautaset tyhjenevät ja asiakkaat pääsevät kioskille. Sillä toki KurjalanKioski palvelee ja voi te ihanat koulukummit, asioinnin päätteeksi tiskin takaa toivotetaan oikein kohteliaasti: Hyvää yötä”.

 

Ulkona päivä on jo valjennut, mutta eskarissa ehditään vielä lukea iltasatu ja jatkaa mukavia leikkejä. Kaikki hauska loppuu kuitenkin aikanaan, niin myös HämäränHyssy.

– Huomenta. Eskarit. Aamupalalle!

Silmiä siristellen sytytellään valoja ja sammutellaan lamppuja. Asetutaan venytellen ja haukotellen keittiönpöydän ääreen. Ja mitäs onkaan tarjolla: kuumaa kaakaota ja angrybirds- keksejä.

– Ei kovin terveellinen aamupala, mutta sallittakoon näin laiskuuspäivänä.

Ja aamiaisen päätteeksi vielä tietysti Herra Harraraisen unissakävelevät ksylipastillit, reikiä vastaan.

 

Jääköön siis nyt syksy taa,

pakastukoon hyinen maa.

Tulkoon talvi, lumen aika,

tavoittakoon joulun taika!

 

Aamutossuissaan hipsutellen tuumailee  Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *