Yleinen

Formulaensiapua ja d-voimia

11.05.2016, Heidi

Aamulla jokaisen saapujan huomio kiinnittyy uuteen puunrunkoon eskarin seinällä.

-Mikä tuo on?

-Se on tulevien eskareiden pöllöpuu.

-Ai

Mielenkiintoista. Kukaan ei kommentoi puuta sitten millään tavalla.Mutta hetken perästä toisaalla..

-Meidän puu on hienompi. Siinä on juuretkin…

-Ja isompi.

 

“Rennosti vaan, nyt ootellaan, kun moottori surraa….” Jumpassa päästettiin sitten hevosvoimat valloilleen ja paahdettiin salia ympäri juosten. Ja kuten formulakisoissakin, mekin varmistimme, että kolaritilanteessa on aina ensiapua paikalla.. Mallipotilas siis pötkölleen lattialle ja..

-Kohota polvi, sitten käsi kaulaliinaksi, hyvä ote ja rauhalinen kääntö

Otetaan parit ja eikun toimeksi. Aluksi käsiä ja jalkoja tuntuu olevan liikaa, sekä auttajalla että potilaalla, pitää siis vähän miettiä sekä kokeilla: kumpi polvi se oli…voisiko kiertää potilaan toiselle puolelle…dääm tilannehan on sama sielläkin puolella…aikansa se ottaa, mutta niin vain alkavat “tajuttomat” kuskit kääntyä tyylikkäästi kylkiasentoon. Ja ilo onnistumisesta on sen mukainen.

-Nyt saa tuulettaa!

Vaihdetaan potilasta ja sama homma toistoon. Jopa ihan tajuton opekin kiepautetaan kyljelleen. Sitten jumppa jatkuu reippaalla menolla mm. syksyn suosikin eli puolapuilta patjalle hyppäämien merkeissä ja tunnin lopuksi ehditään vielä erä supersuosikiksi noussutta “Kultakaljuunaa”.

“Oli kivaa” toteaa eskarilainen ja kiskoo sukkaa jalkaan. Niin totisesti oli.

 

Ruokailun pääteeksi eskareilla on erityistehtävä: he saavat hakea ja asettaa omat ihmispatsaansa ruokalan ikkunalle. Kyllä on koolla värikäs porukka: taikuri, puhelimeen puhuva nainen, voimamies, jousiampuja, salainen selfie-lady, räppäri… Iso Kiitos siis taas koululle, kun saimme nämä teokset yhteiseksi iloksi jalkauttaa.  Se ja koululaisen sekä aikuisten antama ihaleva palaute ovat eskareille tosi ISO asia.

 

Iltapäivän kirjahommissa tehtiin vielä pikatesti: kenenkä nimet voidaan jo kirjoittaa kokonaan opituilla kirjaimilla. Jokainen pääsee vuorollaan taululle. Kaikkien eskareiden nimet onnistuvat ainakin, mutta entäs…

Onko meillä junassa jo H

-On, hattuvaunussa

-Onko E

-On

-Onko I

-On

-Onko D

-Ei ole

No olipas onnekas sattuma, että juuri tänään on sen kirjaimen vuoro…

 

V&I     HeiDi

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *