Yleinen

Enskapenska mukavuustunnilla

19.01.2018, Heidi

-Se on pieni

-Hirmu isot silmät

-Minä aattelin, että sillä on vielä isommat korvat

Mukavuustunti tai oikeastaan mukavuuspäivä tuntuu olevan nimensä veroinen alusta asti. Eskarille kylään on saapunut chihuahua Enska 1v., joka korvat höröllään ilmoittaa jokaisesta uudesta saapujasta. Aluksi hiukan ihmetellään, haistellaan ja tutustutaan, sitten voidaan ottaa jo rennosti. Kunnes eteisessä taas kopisee ja pitää ottaa vastaan uusia saapujia. Puoli kymmeneltä kaikki ovat koossa ja voidaan avata aamu, Enskan hommaa tarkasti seuratessa. Ja välikommentteja haukahdellessa. Siinäpä sitä huomataankin heti ensimmäinen hauska piirre vieraassamme; aina kun tätä kieletään, ravistaa otus “komennot pois harteiltaan”. Hilpeää!!

 

Koiranhoito ja leikitys saavat jatkua omien hommien rinnalla aina koko koulun aamunPamaukseen asti, johon Enska on saanut kutsun tulla esittäytymään. Ja koska Enskalla on tavaraa esiteltävänä nojatuolista kuljetushäkkiin, niin eikun eskarit muuttomiehiksi.

-Ei paina yhtään(*monta)

-Mulle ei jäänyt mitään

-No ota sinä tämä varis ja avaa kaikki ovet

Hienosti siirtyvät tavarat jumppasaliin ja mieten hipisen hiljaa eskarit osaavatkin suurressa kaikuvassa tilassa olla. Ja aivan yhtä hyvällä maltilla sujuu koululaisiltakin, ihan niin hyvin, että pienen alkujännityksen jälkeen pääesiintyjä alkaa haukotella kita auki esittelijänsä sylissä. Ja jälleen on hilpeää. Katsellaan siis porukalla diaesitys chihuahua-koirista ja sitten onkin aika lähteä syömään. Sekä hoitaa kioskijutut.

 

Päivän päätteeksi otetaan vielä omia hommia; ekapelistä koiranrapsutukseen.

-Hei eskarit. Tiedättekö. Te hoisitte Enskaa tänään niin hienosti ja maltilla, että me halutaan antaa teille kk-merkki.

Voi ilo ja riemu, mutta ajatelkaas, ilman ainoatakaan ääneenhuudahdusta, sillä Enskahan saattaisi säikähtää sellaista melua. Miten huomaavaista.

-Se on jo toinen merkki

-Mitähän sitten tapahtuu, kun tulee taas mukavuustunti

-Siitä puuttuu kymmenen

-Onko ne sun kilpikonnat silloin jo heränneet?

Voi te ihanat, täti ajattelee ja rapsuttaa koiraa sylissään. Kuinka paljon lapsi voi saada ja oppia eläimen kohtaamisesta ja kuinka paljon se parhaimmillaan molemmille antaa. Ja aivan varma asia on siinä, että näissä kohtaamisissa toteutuu mukavuustunnin perimmäinen tavoite: olla iso kiitos hienosta ja reilusta käytäksestä.

 

Valolla ja ilolla Heidi &Enska

Ruokana palapaisti, perunat ja salaatti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *