Yleinen

Ensimmäisen eskaripäivän tohinat

17.08.2015, Heidi

Joka vuosi toiminnan alussa sitä opena miettii, että mitenkähän homman laittaisi liikkeelle silleen mukavasti… Tänäkin aamuna se kuitenkin lutviutui ihan itsessään, kun aamun ensimmäiset saapujat huikkaavat jo ovella iloisesti: “huomenta” ja sitten jo mentiin. Repuille löydettiin naulakot, kengille paikka kenkähyllystä ja omat upeat nimikirjoitukset kirjoitettiin taululle saapumisen merkiksi.  Ja sitten eikun “omiin hommiin” eli leikkimään, pelaamaan, rakentelemaan….

Aamutuokiolla pohdimme, että löytyykö kotoa kalentereita ja mihin ihmeeseen niitä ja viikonpäiviä tarvitaan. Näistä asioista eskarit olivat selvästi kartalla ja aiheeseen liittyvä aamujumppa taipui suit sait sukkelaan. Ruokailuasia sen sijaan olikin jo vakavampi juttu, kun tutkimme yhdessä etukäteen, että mitä siellä tarjottimelle pitäisi koota. Ainakin siitä oltiin hyvin tietoisia, että metelöidä ei saa, koska kaveri ei voi silloin syödä ja voi vaikka tukehtua. Hienosti ruokalassa uunimakkara ja ranskanperunat porkkanaraasteella maistuivat kaikille ja astiat tulivat palautetuksi paikoilleen. Maltti oli siis valttia, että siitä piti antaa oikein ISO peukku.

Ruuan jälkeen oli vuorossa ulkoilua lämpöisessä auringonpaisteessa. Piha-alueen rajat painoimme mieleen kartaksi (isokivi, liikennemerkki, kanto, muistomerkki, aita ja eskari) ja pohdiskelimme leikkivälineiden turvallista käyttöä. Erityisesti kiipeilytelineessä meinasi tulla jo ruuhkaa, kun niin moni halusi näyttää taitojaan ja “aasinpotkuja”. Eipä siis ihme, että ulkoilu oli eskareiden mielestä päivän toiseksi mukavin juttu.

Ja mikä oli parasta? Ylivoimaisesti eniten tykättiin LEIKKIMISESTä. Mutta ei se onneksi kuulemma yhtään haittaa, että huomenna edessä on jo eskarikirja-hommia…

 

Valolla ja Ilolla pohdiskelee  Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *