Yleinen

Askartelua ja avaruutta

24.01.2018, Heidi

Kuuntelemisentaito on opittua ja siksi sitä on hyvä harjoittaa. Teimme tänään aamulla askartelun, jossa korvat piti tosiaan pitää tarkkana. Mitä pitikään nyt hakea ja montako, missä järkestyksessä. Mitä sitten tapahtuu. Entä oma ja kaverin työrauha.

-Tästä tulee lumiukko (ihastunut oivallus)

Niinhän siitä. Mutta valmiit ukot eivät kyllä muistuta toisiaan juurikaan, vaikka ohjeet ovatkin kaikille samat. Sillä mitä askartelua se sellainen on, jossa ei saa luovuuttaan valloilleen päästää.

-Tähän on maalattu tällainen kuvio

-Tällä on lapaset

-Tälläkin ja toppapuku

-Tämä on joulu-ukko

-Tässä on Suomi-silinterihattu

-Kato

-Onpa hieno raidallinen kaulaliina

Ja sitten vielä omalta paikalta roskat lajitteluun ja muut tavarat paikalleen. Hyvin pysyivät korvat kuulolla ja lopputulos: Siististi hoidettu homma.

 

Liikunnassa palloillaan. Ensin heitetään koreja, sitten potkitaan maaleja, seuraavaksi temppuillaan. Pallopeleinä taas tutustutaan “pylläripalloon”, joka muutoin on kuin tavallista jalkapalloa, mutta sitä pelataan istuen eli pyllyn on oltava koko ajan kiinni lattiassa. Hilpeää ja hikistä! Toisena pelinä otetaan sitten “Galdiaattoria”, joka osoittautuu oikein mukavaksi, mutta myös matematiikkaa edellyttäväksi hommaksi. Pisteitä ropisee, mutta kenelle.Tätä me kokeillaan varmasti vielä uudestaan. Tunti alkaa olla päätöksessä…

-Meidän piti tänään…muistatko…

-Ha haa, kerrankin muistan! Eilen luvattua Karhu nukkuuta

Sekin hoidetaan, totta kai.

 

Iltapäivällä aloitamme aiheena avaruuden. Tai oikeastaan sovimme, että alamme koota tietoa aiheesta aikanaan koottavaan mind mapiin.

-Minä en tiedä mitään avaruudesta

-Minä tiedän auringon ja sen….painovoiman

-Minä tiedän yhden planeetan. Mars

Katsomme siis opetuskoosteen galakseista ja oman Linnunratamme planeetoista. Sekä valitaan tietysti oma suosikkiplaneetta  perusteluineen.  Ja miten hienosti tämäkin homma sujuu, tuolien viemiseineen kaikkineen. Kyllä vain, ilmiselvä kk-merkin paikka.

-Hei. Huomenna on torstai ja kirjastoauto. Kysytään Pekalta avaruuskirjoja.

-Tai videoita.

Oikein oivaltavasti, hyvin ajateltu.

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana makaronilaatikko ja punakaali/appelsiinisalaatti

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *