Yleinen

780,65

27.04.2018, Heidi

Joku tuijottaa numeroita, joku laskee kappaleita, mutta Kurjalassa, Kurjalassa kaupattin tänään lämpöä ja iloa. Kello on melkein 9.30, joten pian saadaan avata jumppasalinovet ja päästään asioimaan kirpputorille sekä kahvilaan. Eivätkä ovella suinkaan jonota pelkät koululaiset ja eskarit, vaan paikalle on saapunut myös iloisesti keskenään rupattelevaa kylänväkeä ja onpa muutama rohkea asiakas saatu Konnuslahdesta astikin. Ja mikäs meidän on odotellessa, kun käytävässä leijuu tuoreenleiväntuoksu ja kylän jauhopeukaloiden ihanat kahvileivät ja kaakut odottelevat kioskin kulmalla ostajiaan. Vielä pieni muistutus kohteliaasta kaupankäynnistä ja sitten päästetään 5.-6-luokan oppilaat asettumaan myyntipöytien taa. Se on menoa nyt…

-Kato! Mä ostin tämän petsin.

-Nyt on minulle ja siskollekin hepat.

-Ope (käsi ojentaa näytille omaa hankintaa ja onnellisen asiakkaan  naama on haljeta hymystä)

Ajatella. Toisen turha, on toisen SUURI aarre. Ja koska tavoitteena on, että jokainen saisi kokea oikeasti kierrättämisen ja löytämisen iloa, tällä kirpparilla eivät hinnat päätä huimaa, vaan pöydät on hinnoiteltu siten, että tavarat maksavat 0,20e/0,50e/1,00/1,50/2,00e ja viimeisessä hiukan kalliimmat (mutta alle 5,00e) tuotteet. Kolikot kilisevät ja kauppa käy, eikä välillä meinaa millään uskoa, että tässä ollaan “vain” koulunkirpparilla, meno on niin eläväistä ja iloista ja puheensorinaista ja….kaikkea! Ja entäs kahvila. Se on kuin kermainen karkki hymysuin palvelevine myyjättärineen ja ihanine leivoksineen. Voi ihkut Sanna ja Hilkka, ahkerista äideistä on vanhempainyhdistykset tehty. Täti ei niin kestä!

 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja 1,5 tunnin ilottelun jälkeen suuntaamme eskareiden kanssa pukemaan ja haukkaamaan happea. Paitsi ettei millään meinaa maltaa pukea, kun on niiiiiiin paljon kerrottavaa omista hienoista löydöistä. Millainen kokemus kirppari sitten oli eskareista?

-Kiva(*monta)

-Tosi kiva

-Kiva ja tylsä

-Miten se tuntui tylsältä?

-No kun oli ostanut kaikilla rahoilla

Ahaa, selvä valuuttakriisi, ymmärrettävää.

-Kiva ja tylsä ja jännittävä

-Jännittävä?

-Niin. Kun oli niin paljon kaikkea. Ja sitten tylsä, kun ei meinannut löytää mitään. Ja sitten taas löysi…

-Minä ennen ennen tiennyt sitä rahaa, 20 senttistä, mutta nyt minä tiiän.

Hyvä homma. Ja sitten on vielä loppuhyppy, johon ehdotuksia ihan satelee

-Hyvä päivä

-Hyvät kirput (iloista hihitystä)

-Maailman paras päivä

-Hyvä kirpputoripäivä

-Hyvät kirpputorilelut

Melkein jokaisella eskarilla on oma ehdotus, mutta yhteistuumin päädytään pomppaamaan päivä maailman parhaaksi. Se on aika kova saavutus se.

 

Ai niin, joku saattaa tosiaan olla kiinnostunut myös päivän tuotosta. Tai oikeastaan kahden tunnin myyntityöstä, jonka mahdollistumiseksi aika moni ihminen oli asettanut omaa panostaan, leipomusten ja kirpparitavaran muodossa, kiitos siis ihan jokaiselle teistä! Kirpputorin, kahvilan, arpajaisten ja kioskin yhteistuotto oli 780,65e. Että uskaltakaapas vaan tulla vielä väittämään, ettei kylillä muka olisi elämää, me-henkeä ja oikeaa asennetta. Maaseutu rules!

 

Lämpimästi perheitä, vanhempainyhdistystä, koululaisia, eskareita, koulunaikuisia ja kaikkia osallistuneita kiittäen

 

V&I kirjoittelee  Heidi

Ruokana pyttipannu, vihersalaatti, munkki ja mehu


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *