Yleinen

Touhuja

27.01.2017, Heidi

-Huh mikä hiki

-Mun housutkin on ihan hikiset

-Ja selkä

-Tämä oli kyllä urheilupäivä. Vielä enemmän kuin jumppa.

Aloitetaankin tänään kerronta  eskareiden kotiinlähtöhetken keskustelusta. Hetkeä aiemmin on sammutettu mankka ja purettu hiihtoareena, mutta ei hiki suinkaan siivouksesta tullut, vaan ihan uudenlaisesta leikistä: tanssihuntuhipasta. Se on eräänlainen….mitenkäs sen nyt kuvaisi…mankasta tulee satunnaista musiikkia ja kaikilla on sylissään sifonkihuiveja, joita hippa sitten yrittää napata toisilta. Hipalla itsellään taas on superhuivi, jonka käyttötarkoituksesta en nyt kyllä ole ihan varma…mutta mitä väliä. Eskarit tietävät ja heillä on hauskaa, joten antaa palaa.

-Me voitaisiin ottaa sitä jumpassa, jos saadaan huivit sinne.

-Niin. Opettaa se.

-Ja maanantainakin ollaan tätä.

No sehän vain passaa.

 

Mutta palataanpa sitten aamuun, joka sekin oli melkoisen liikunnallinen. Kotoa oli nimittäin saanut tuoda pulkan ja ne mukanamme lähdimme tarkastamaan tammikuun luontoikkunan. Reitinvarrelle sattuu taas paljon ihmeteltävää mm. pahka ja jäniksenjäljet.

-Mistä ihmeestä te tiedätte, että ne on jäniksen?

-No kun ensin on näin kaksi ja sitten näin kaksi

Totta. Havainto on niin hyvä, että mehän pompitaan lumiselle tiepohjalle omat versiot, metsästyskoirille jäljestettäviksi.

-Omia jälkiä seuraamalla löytää aina taksin.

Aivan. Myös luontoikkuna löytyy, vaikka lunta on ihan upotukseksi asti. Erilaista on myös hiljaisuus, edes tuuli ei suhise lumisessa metsässä. Outoa.

 

Palaamme pienen matkaa takaisin syksyn leikkipaikallemme, johon metsäkone on jättänyt hyvän loivan mäenlaskuväylän. (Hiihtoladullahan ei nimittäin saa laskea, senhän tietävät jo eskaritkin.) Osa aloittaa leikit, osa haluaa temppuilla mitä erilaisempia juttuja mäessä pulkilla: seisten, povillaan, kolme päällä…Välissä syödään eväät (suklaiset joulurääppiäiskeksit nams nams) ja sitten hommat taas jatkuvat. Luminen metsä on kuin uusi leikkikaluvarasto!

 

Ruokailussa on tarjolla hernekeittoa ja lättyjä ja kun koulun Anu ihanainen on tehnyt vielä jokaiselle muffinivuokaan  riisisuklaata…

-Tämä on ihan herkku päivä!

Totta. Mutta eivätpä taatusti ole kalorit jääneet tältä joukolta ainakaan kuluttamatta, siitä täti on sata varma.

 

Valolla ja Ilolla rentouttavaa vkonloppua kaikille toivottaa Heidi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *